Warm aanbevolen: webinars Veilig Online

WEBINARS van Veilig Online Meer thuis en meer op het internet. Dat is het leven nu in deze coronatijden. Ook voor kinderen en jongeren. Hoe als ouder omgaan met digitale media in jouw gezin? In de gratis webinars van Veilig Online vinden ouders antwoorden en opvoedingsinspiratie. Elke donderdag om 20u in oktober en november (gratis). Donderdag 8 oktober 20u – Internet en privacy

Swipen, liken, taggen ... onze kinderen vinden het vanzelfsprekend. Ze vinden hun weg vanzelf. Maar is dat allemaal ok? Waar let je best op? Waarom is privacy op het internet belangrijk? In dit webinar krijg je een tips om de privacy van je kinderen en gezin op het internet te bewaken. Schrijf je hier in (gratis).


Donderdag 15 oktober 20u – Sociale media (kinderen)

Ook jonge kinderen gebruiken sociale media: YouTube kijken, enthousiast emoji’s tikken in de WhatsApp van hun ouder, gieren met TikTokfilmpjes... In dit webinar krijg je inzicht en tips over hoe je kinderen al van jongs af aan mediawijs kan opvoeden. Schrijf je hier in (gratis).

Donderdag 22 oktober 20u – Cyberpesten (kinderen)

Gepest worden maakt je leven tot een heuse hel. Hoe gaat cyberpesten precies in z'n werk? Wat doet het met een kind? Hoe pak je dat als ouder aan? In dit webinar krijg jij antwoorden op deze vragen én tips om cyberpesten te voorkomen. Schrijf je hierin (gratis).

Donderdag 29 oktober 20u – Online relaties en seksualiteit

Experimenteren met relaties en seks: het hoort bij opgroeien. Ook online worden stappen gezet: selfies sturen, sexting, porno kijken… Wat wil en wat moet je als ouder weten? En wanneer grijp je in? Een webinar over hoe je tieners op een gezonde manier kan leren omgaan met seksualiteit, ook online. Schrijf je hier in (gratis). Donderdag 12 november 20u – Gamen

Spelletje op gsm, tablet, laptop, computer, Switch of Xbox? Bouwen, racen, voetballen of legertje spelen… allemaal digitaal. Gegarandeerd uren speelplezier. Soms tot ergernis van ouders. In dit webinar krijg je inzicht in het gamegedrag van je kind en tips over hoe er als ouder mee om te gaan. Schrijf je hier in (gratis). . Donderdag 19 november 20u – Sociale media (jongeren)

Heel wat jongeren zijn quasi continu bezig met online sociaal contact. Wat doen jongeren allemaal digitaal? Hoe beleven ze het? Hoe kan je als ouder jouw tiener begeleiden in het omgaan met digitale media? Een webinar over hoe je tieners op sociale media mediawijs kan coachen. Schrijf je hier in (gratis). Donderdag 26 november 20u – Cyberpesten (jongeren)

Pesterijen raken diep. Maar wat is de impact? Soms gaat het digitaal gewoon verder. Is er een verschil tussen cyberpesten en 'gewoon' pesten? Dit webinar maakt jou als ouder waakzamer om signalen van pestgedrag te detecteren. Schrijf je hier in (gratis).


Neem ook een kijkje op www.veiligonline.be Met de steun van: .

Tags:

In de kijker
Recent
Archief