Twee gevulde dagen bosklassen zitten er al op...


Na een lange busrit mochten we maandag de steenkoolmijn induiken. Daar leerden we over steenkool, een terril, het leven in de mijn en nog veel meer. Na het pick-nicken in de grote speeltuin, reden we naar onze jeugdherberg. Supercool daar!

Een eigen kamer met heel proper sanitair! Samen met Mieke doken we de natuur in op zoek naar silex, rolkeien en mergel. We leerden over het ontstaan van van het landschap, liepen op de grens met Nederland en hielden een wedstrijdje hardlopen in het bos. We worden hier echte natuurliefhebbers! Na heerlijk eten, goed slapen en een krachtig ontbijt, trokken we dinsdag naar Fridi, de imker. We aten bloemenhoning, maakten een waskaars en genoten van een boeiende uitleg over het leven van de bij. We werkten in hoekjes rond de bij en werden omgetoverd tot echte beeldhouwers. Toen keken we naar BEE-movie!

zzz... slaaptijd!