Het zesde naar Technopolis

8.25 We vertrekken met de bus naar Technopolis

9.30 Technopolis gaat open en we krijgen een beetje uitleg over wat wel en niet mag. We krijgen ook een polsbandje om proefjes en spelletjes te doen. We mogen anderhalf uur lang vrij rondlopen. Er waren oneindig veel proefjes om te doen in verschillende afdelingen. De snoepafdeling, de waterafdeling, de detectieveafdeling,...

11.30 Tijd om te eten. We kregen een drankje en een appel. Het was heel druk omdat er veel scholen waren. Na het eten mochten we terug gaan rondlopen to dat de wetenschapshow ging beginnen.

12.45 De wetenschapshow begint! We gingen in groepjes van 2 of 3 zitten en kregen één stembakje per groepje. Het ging over CO² en de spelleider deed geweldige proefjes. Telkens legde hij een proefje uit en je moest stemmen hoe die dan zou aflopen door A, B of C te stemmen.

13.30 De show is gedaan. Voor de laatste keer mochten we rondlopen. We speelden verstoppertje over heel Technopolis. We mochten niet lopen en als we dat wel deden, waren ze heel streng!

14.30 We vertrekken terug naar school en daar konden we nog even voetballen.

Het was superleuk en we zouden het nog een keer willen doen!